Gruppe lokale listefoto GettyImages.jpg

Som ingeniør- eller teknologstudent har du fersk og ettertraktet kompetanse som arbeidslivet trenger. Men hvilket forhold ønsker du å ha til arbeidslivet når du er ferdig med å studere? Skal du bli ansatt et sted, eller har du planer om å starte din egen bedrift?

Det å starte for seg selv med en ide du ønsker å realisere, eller et problem du søker å løse er spennende men også utfordrende. Mange opplever at det kan være vanskelig å starte noe eget, de vet ikke helt hvordan gå fram. Hvilke lover og regler gjelder egentlig? Er det ikke tryggere å bare bli ansatt et sted?

Vil du starte for deg selv? NITO Oppstart er her for å hjelpe deg.

Du får god hjelp

Det er etablert flere gode tilbud innen veiledning, juridisk bistand og annet du trenger i en oppstartfase. Du vil få tilgang til kunnskap om entreprenørskap gjennom temamøter og nettverkstreff.

Medlemstilbudet NITO Oppstart vil gi deg som medlem trygghet knyttet til etablering. Det er mye å passe på. Hva med forsikringer? Hvilke forsikringer må jeg ha når jeg starter egen bedrift?

Gratis forsikring i seks måneder hos Tryg

NITO har inngått et samarbeid med Tryg om å gi deg gode forsikringer helt gratis de seks første månedene etter at du har registrert din nye virksomhet.

Gratis forsikring 

Gode betingelser hos Nordea  

  1. Dedikerte rådgivere som ser privatperson og bedrift under ett.
  2. Ingen abonnementspris for bedriftsløsningen Start. 
  3. Ordinærpris 139 kr/mnd - Startup guide – steg for steg

Gode bankfordeler som NITO-medlem

Ung og modig?

De aller fleste av NITOs medlemmer er ansatt i en virksomhet. I følge NHOs økonomibarometer kan det tyde på at vi i løpet av 10­-15 år vil se større innslag av innleie, selvstendig næringsdrivende og midlertidige stillinger. En kartlegging NITO har foretatt gir også slike signaler.

Dagens Næringsliv skriver om universitetsmiljøer med økende andel studenter som velger å starte opp for seg selv eller bli ansatt i start-up firma. Så når skal du starte for deg selv? Kanskje akkurat nå er den beste tiden.

Kommer du rett fra skolebenken har du fersk kompetanse, du har kontaktnett blant studenter på andre studier og kanskje ikke forpliktelser utover deg selv. Som nyutdannet har du trolig stor arbeidskapasitet og mye entusiasme. Dette er egenskaper du trenger for å ta steget ut og skape din egen arbeidsplass.

Mange prøver, men få lykkes over tid

Totalt i Norge er det om lag 50.000 nye oppstartsbedrifter hvert år. Og i de siste årene har det vært en sterk vekst. Dessverre er det under halvparten av disse som klarer seg over to år og hele 70 prosent av nyetablerte bedrifter er ikke aktive etter fem år.

Den kraftigste veksten av selvstendig næringsdrivende er i næringer som IKT og undervisning. Dette kan tyde på at det er ingeniører og teknologer involvert i veksten. NITO ønsker derfor gjennom NITO Oppstart å øke sannsynligheten for at medlemmer som ønsker å satse, vil lykkes over tid.

NITO vil bidra til at medlemmer som ønsker å starte egen bedrift, lykkes i å starte og drive bedriften.