Gå til innhold
svart hvitt bilde av togskinner med skilt med signalskilt om 4 km til
< Kurs og arrangementer

Jernbanesignalenes historie – en sikker reise fra flagg til elektronikk

Ta turen til Teknisk museum og hør om utviklingen av signalisering av feil med vifting med flagg til avansert elektronikk.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler

Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema

Loading* Påkrevd felt

«Signalfeil» hører vi ofte – det betyr ikke feil i signalene men at signalsystemet fanger opp feil. Og det skal vi være glade for.

Sikkerhet i jernbanesporene har vært et viktig tema så lenge vi har hatt tog. I dette foredraget skal vi høre om utviklingen fra enkel skilting og vifting med signalflagg til svært avanserte elektroniske signalsystemer som kan overvåke trafikken og varsle om feil. Samtidig lever mange av de gode gamle sikkerhetssystemene i beste velgående side om side med den mest avanserte teknologien.

Olav Kallerud, ettermiddagens foredragsholder, er utdannet sivilingeniør innen teknisk kybernetikk (NTNU, 2016) og har jobbet med prosjektering av signalanlegg siden 2016. Han har i tillegg skrevet masteroppgave for Jernbaneverket med tema: Feilanalyse og tilstandsovervåking av togdeteksjonssystemer, for Smart vedlikehold-prosjektet. Olav Kallerud har siden 2021 vært ansatt i Rambøll som signalrådgiver.

Enkel servering i museets kafe fra kl. 16 for de som har forhåndspåmeldt seg.