Hun har vært innom det meste. Idrettslinja på videregående, motorcrossutøver på elitenivå, Mesternes mester-deltaker, pedagogstudent og nå dataingeniørstudent ved Universitetet i Stavanger.

- Jeg har prøvd litt av hvert, ler Våge.

- Hva er det som fikk deg til å velge ingeniørfag da?

- Jeg er den hjemme som alltid må sette opp telefoner, stille inn TV-en og fikse PC-er, så interessen for data og teknikk har alltid vært der. Da muligheten for å studere bachelor i dataingeniør kom, så tenkte jeg: "Hvorfor ikke?". Det er en framtidsretta utdanning med bra status og uante muligheter for en sikker jobb, svarer hun.

Samtidig legger Våge til at status og lønn ikke er alt. Det å kunne være med på å utvikle systemer og løsninger for en digital verden med rasende utvikling synes hun er spennende.

- Jeg vil påstå at dataingeniører spiller en viktig rolle i denne utviklinga. Enten du velger å bli programmerer, systemutvikler, tester eller sikkerhetskonsulent blir du med på denne reisen.

- Det er absolutt en spennende linje. Skulle du finne ut at det ikke er helt din greie, er det å ha en ingeniørutdanning på papiret gull verdt, understreker hun.

02 Genette Våge foto privat.jpg

Meld deg inn og bruk medlemsfordelene

Som medlem i NITO Studentene er du med i Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer. For et engangsbeløp på kun 350 kroner er du medlem hele studietiden, og har tilgang til en lang rekke med medlemsfordeler.

Bli student-medlem i NITO

- Forsikringene er helt supre. Å være student er dyrt, så her er det mye å spare. Som medlem får du så mye. Gratiskursene er etter min mening den beste medlemsfordelen. Alt fra kræsjkurs i matte, til studieteknikk og råd om studentøkonomi, sier Våge.

- Å kunne delta på de ulike kursene har for meg hatt veldig mye å si for min studiehverdag og resultatene på eksamen, avslutter hun.