Gå til innhold
Ulykke med sykkel. Foto: Colourbox
Medlemsfordeler

NITO Ulykkesforsikring – ulykkesforsikringen som gir deg ekstra trygghet

Alle studentmedlemmer i NITO har ulykkesforsikring inkludert i medlemskapet. For at du skal ha en ekstra trygghet også etter at du er ferdig å studere, får du ulykkesforsikring inkludert i medlemskapet det første året som yrkesaktiv. Kjekt å vite, ikke sant?

Carl Fredrik HirschTall fra Folkehelseinstituttet viser  at unge voksne er de som er mest involvert i ulykker. - Unge har kropp og sinn til å prøve ut mye som andre verken kan eller tør prøve, så det er kanskje ikke så unaturlig. Det sier Carl Fredrik Hirsch (bildet), produktsjef i forsikringsselskapet Gjensidige. 

- Unge er eventyr- og reiselystne. Vi ser stadig nye friluftstrender med fart og spenning i fokus, noe som mange unge tiltrekkes av. Det er viktig å være bevisst på at ulykker kan oppstå hvor og når som helst, sier Hirsch. - Det kan like gjerne være på kjøkkenet som i slalombakken.

Om et uhell oppstår, gir det en ekstra trygghet ikke bare å vite at du har en ulykkesforsikring inkludert i medlemskapet ditt hos NITO, men også hva den dekker.

Dette dekker NITO Ulykkesforsikring

  • Kompenserer for skader og utgifter ved ulykker
  • Behandlingsutgifter etter ulykkesskade inntil 50.000 kroner
  • Ved varig medisinsk invaliditet utbetales en engangserstatning som øker med skadens alvorlighetsgrad. Forsikringssum ved 100 prosent livsvarig medisinsk invaliditet er èn million kroner.
  • 500 kroner i sykehuspenger per dag (inntil 5.000 kroner) fra den 4. dagen du er innlagt på sykehus etter en ulykkes

Ulykker skjer når du minst venter det - på fest, i ferie og hverdag

Har du tenkt deg på skiferie? Kanskje skal du på topptur? Vær forsiktig! Bare i forbindelse med påsken meldte Røde Kors og Norsk Folkehjelp om hundrevis av mer eller mindre alvorlige skader.

- De mest alvorlige skadene forårsakes typisk av fall og kollisjoner, hode og ryggsøyle blir da ofte skadet. Amputasjoner og skader på indre organ kan også gi redusert livsutfoldelse. Det går ut over livskvaliteten! Slik risiko er de fleste av oss eksponert for – ikke bare på fjelltur og når vi er på ferie i uvante omgivelser, men også i hverdagslivet, påpeker Hirsch.

Over 300.000 nordmenn blir hvert år blir så skadet i  ulykker at de behøver behandling ved sykehus. (Folkehelseinstituttet)

Mulighet for et godt yrkesliv – også etter en ulykke

- De aller fleste kommer seg heldigvis helt etter en ulykke. Andre vil kun trenge å få dekkket utgifter til behandling, sier Hirsch.

- Hvis du får en varig invalidiserende skade, vil engangserstatningen kunne utgjøre en stor forskjell i hverdagen. Den kan for eksempel brukes på tiltak som gjør det mulig for deg å jobbe og å ha glede av fritidsaktiviteter. Dette er ting som vil ha stor betydning for livskvaliteten etter en alvorlig ulykke, understreker Hirsch.

Mer om ulykkesforsikring og fordeler i studentmedlemskapet

NITO Uføreforsikring Pluss sikrer deg ytterligere

Det kan være smart å vurdere NITO-forsikringen Uføreforsikring Pluss i tillegg til ulykkesforsikringen som er inkludert i studietiden og det første året som yrkesaktivt medlem.

NITO Uføreforsikring Pluss er en gunstig medlemsforsikring som gir deg mer å rutte med om du skulle være maks uheldig å bli arbeidsufør på grunn av ulykke så vel som sykdom.

Det er viktig at du setter deg inn i alle vilkårene før du tegner forsikring.

Kjøp NITO Uføreforsikring Pluss

Se alle medlemsfordeler

Aktuelle saker om dine medlemsfordeler