Gå til innhold
NITO-studentene, styret 2017
Studentstyret f.v.: Rosmari Valdersnes, Trond Nordhus, Andreas Bunæs, Tobias Lynghaug (leder), Ole Marius Svendsen, Sara Kristine Nilsen. Foto: Max Emanuelson / NITO
Organisasjon

Om NITO Studentene

Studentorganisasjonen for master- og bachelorstudenter innen ingeniør- og teknologifag. NITO har 12.000 studentmedlemmer og er representert på 23 studiesteder over hele landet.

Bli studentmedlem i NITO

Medlemskapet koster 300 kroner for hele studieperioden, og gir deg mange medlemsfordeler!

Bli medlem nå

NITO Studentene er en del av NITO – Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer. 

Gjennom NITO kan du få nyttig erfaring som tillitsvalgt både lokalt og nasjonalt. Dette gir personlig utvikling, stort nettverk og en god karriereplattform. 

Som studenttillitsvalgt i NITO, kan du:

  • bestemme og utvikle aktiviteter for studentmedlemmer i våre 23 lokallag 
  • være en del av Norges sterkeste utdanningspolitiske stemme for ingeniør- og teknologistudenter
  • sikre deg en enklere overgang til arbeidslivet som ingeniør eller teknolog

Gjennom NITO kan du få nyttig erfaring som tillitsvalgt både lokalt og nasjonalt. Dette gir personlig utvikling, stort nettverk og en god karriereplattform.

Om NITO Studentene

NITO Studentene jobber for interessene til teknologi- og ingeniørstudenter. Vi er en landsomfattende og demokratisk organisasjon, med grunnlag i lokallag på studiesteder med ingeniør- og teknologiutdanning.

Visste du at NITOs initiativ til organisering av «teknisk studerende» i 1950, er en forløper til dagens Norsk Studentorganisasjon?

Dagens organisering av studenter i NITO, ble stiftet i 2002, og NITO er i dag Norges sterkeste utdanningspolitiske stemme for ingeniør- og teknologistudenter.

Du kan være en del av dette. Som studenttillitsvalgt i NITO bestemmer du hvilke arrangementer som skal avholdes på ditt studiested, du bidrar til å utvikle NITOs meninger om utdanningspolitikk, og sikrer deg og dine medstudenter en enklere overgang til arbeidslivet. 

Engasjement i studietiden er et godt karrierevalg!

Å engasjere seg ved siden av studiene gjør deg mer attraktiv for kommende arbeidsgivere, gir deg muligheten for personlig utvikling og tilgang til et stort nettverk.

NITO Studentene påvirker stortingsbehandlinger. Blant annet har vi fått inn penger i statsbudsjettet til utstyr i teknologiske utdanninger, vi har satt frafallsproblematikken på agendaen, og ikke minst gitt tusenvis av studenter fagrelevante og karrierefremmende kurs.

Vil du være med på å:

  • skape fremtidens ingeniør- og teknologiutdanning,
  • få styre- og prosjektledererfaring, og
  • samtidig utvikle dine samarbeidsevner?

 

NITO Studentene mener

NITO Studentene jobber aktivt opp mot departementene, politikere og andre organisasjoner for å få gjennomslag for vår politikk.

Våre viktigste politiske saker er finansiering av ingeniør- og teknologiutdanningene, struktur og kvalitet i høyrere utdanning og praksis.

NITO Studentene vedtar sin overordnede politikk på landsmøtet, hvor alle lokallagene er representert. Organisasjonens styre vedtar høringer og politiske innspill basert på landsmøtets vedtak.

Landsmøtet vedtar organisasjonens prinsipprogram.