Som studenttillitsvalgt i NITO, kan du:

  • bestemme og utvikle aktiviteter for studentmedlemmer i våre 24 lokallag 
  • være en del av Norges sterkeste utdanningspolitiske stemme for ingeniør- og teknologistudenter
  • sikre deg en enklere overgang til arbeidslivet som ingeniør eller teknolog

Om NITO Studentene

NITO Studentene jobber for interessene til teknologi- og ingeniørstudenter. Vi er en landsomfattende og demokratisk organisasjon, med lokallag på studiesteder med ingeniør- og teknologiutdanning.

Visste du at NITOs initiativ til organisering av «teknisk studerende» i 1950, er en forløper til Norsk Studentorganisasjon?

Dagens organisering av studenter i NITO, ble stiftet i 2002, og NITO er i dag Norges sterkeste utdanningspolitiske stemme for ingeniør- og teknologistudenter.

Du kan være en del av dette. Som studenttillitsvalgt i NITO bestemmer du hvilke arrangementer som skal avholdes på ditt studiested, du bidrar til å utvikle NITOs meninger om utdanningspolitikk, og sikrer deg og dine medstudenter en enklere overgang til arbeidslivet. 

NITO Studentene er en del av NITO – Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer.

Engasjement i studietiden er et godt karrierevalg!

Å engasjere seg ved siden av studiene gjør deg mer attraktiv for kommende arbeidsgivere, gir deg muligheten for personlig utvikling og tilgang til et stort nettverk.

NITO Studentene påvirker din studiehverdag. Blant annet har vi fått inn penger i statsbudsjettet til utstyr i teknologiske utdanninger, vi har satt frafallsproblematikken på agendaen, og ikke minst gitt tusenvis av studenter fagrelevante og karrierefremmende kurs.

Vil du være med å:

  • skape framtidas ingeniør- og teknologiutdanning
  • få styre- og prosjektledererfaring
  • utvikle dine samarbeidsevner

 

NITO Studentene mener

NITO Studentene jobber aktivt opp mot departementene, politikere og andre organisasjoner for å få gjennomslag for vår politikk.

Våre viktigste politiske saker er finansiering av ingeniør- og teknologiutdanningene, struktur og kvalitet i høyrere utdanning og praksis.

NITO Studentene vedtar sin overordnede politikk på sitt årlige landsmøte, hvor alle lokallagene er representert.

Organisasjonen har et eget styre bestående av åtte studenter, som vedtar høringer og politiske innspill basert på landsmøtets vedtak.

Landsmøtet vedtar også organisasjonens prinsipprogram.

Les mer om NITO Studentenes politikk

Bli medlem i NITO

Medlemskapet for studenter koster 350 kroner for hele studieperioden, og gir deg mange medlemsfordeler.

Bli medlem nå