Trond Markussen KSAT listebilde.jpg
NITO-president Trond Markussen. 

En del av temaet på konferansen var droner og om droneteknologi kan gjøre Longyearbyen ettertraktet for ingeniører og teknologer.  

Programmet for konferansen var tett, med mange interessante foredrag og hvor problemstillinger for hvordan man kan løse utfordringene Svalbard står overfor ble løftet fram. Klimaforskning, regler og lover for droner, infrastruktur og befolkningsvekst i Longyearbyen og utdanning av droneteknologer stod på agendaen. Samtidig ble NITOs fagnettverk for droneteknologi lansert.

Ingeniører og teknologer viktige i utviklingen

NITO-president Trond Markussen synes det var et spennende arrangement og ser at det ligger mange muligheter for utviklingen av Svalbardsamfunnet i årene som kommer og at ingeniører og teknologer har en viktig rolle i dette.

- Droner er en del av den grønne bølgen som man i dag er opptatt av. NITOs ambisjon var å samle folk med ulik bakgrunn og komme hverandre nærmere for å samarbeide bedre. Det har vi klart, sier han.

Allerede mange medlemmer i dronenettverket

- På dronekonferansen fikk vi se eksempler på hvordan droneteknologi kan effektivisere andre prosesser. For eksempel med politiet som lettere kan finne savnede barn og forskere som ser klimaendringene enda tydeligere ved hjelp av droner. Dette var veldig nyttig og befestet min tro på droneteknologi som fagfelt, sier Raymond M. Kristiansen (bildet) fra NITO. Han er sekretær for det nyopprettede fagnettverket for droner.

Saken fortsetter under bildet. 

raymond kristiansen.jpg

Dronenettverket har allerede fått 27 medlemmer.

- Det er en god start. Vi gleder oss til å utvikle innhold og rekruttere flere engasjerte medlemmer. Nå planlegger vi for framtida ved å samle inn informasjon, lage teams-gruppe og arrangere temamøter, sier Kristiansen. 

Bli med i fagnettverket for droneteknologi

Les også: 

NITO satser mer på droneteknologi og etablerer nasjonalt fagnettverk

Ingeniørene har klokketro på strategisk dronesatsing i Longyearbyen