Gå til innhold
Fotograf: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret
< Kurs og arrangementer

Å lede i fred, krise og krig

Nå kan du få et unikt innblikk i verdenen til Forsvarets elitestyrke. Møt Norges nye forsvarssjef, Eirik Kristoffersen. Han forteller hvordan vi alle kan bli bedre på å løse oppdrag og håndtere utfordringer.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

 

I august 2020 ble boken "Jegerånden" lansert, omtrent samtidig som Kristoffersen tok over stafettpinnen som forsvarssjef.

Hvordan lede i fredstid for å være forberedt på det verste i krigstid? I regi av NITO Lederforum Nord får NITO-medlemmer over hele landet nå mulighet til å høre historien fortalt av forsvarssjefen selv. 

Kristoffersen tar oss med på innsiden av Forsvarets spesialkommando (FSK).

Hva er det som kjennetegner seleksjonen, menneskene og kulturen i denne myteomspunne avdelingen som har svært høy annerkjennelse internasjonalt?

Vi får høre om familie og oppvekst, om dramatiske episoder fra krig og hvilke utfordringer man står overfor – og hvordan dette også kan relateres til omstilling i hverdagen.

Som ny forsvarssjef er det mange utfordringer å jobbe med. Kristoffersen er opptatt av teknologisk utvikling, og hvordan digitalisering må styrke og øke kvaliteten i Forsvaret framfor å hemme. Han er også engasjert i samarbeidet med de tillitsvalgte, ikke minst når det gjelder forebygging av mobbing og trakassering som skjer med økt antall kvinner i Forsvaret, noe det har vært en del oppmerksomhet rundt i det siste.

Praktisk informasjon

Etter foredraget svarer forsvarssjefen gjerne på spørsmål fra deltakerne. 
Lenke med tilgang og infomasjon om hvor man kan sende inn spørsmål sendes i egen mail i forkant av arrangementet.

Dette arrangementet gjennomføres som en stream

Du deltar via internett fra der du er på mobil, nettbrett eller PC. 

Hvordan det fungerer:

  1. Du melder deg på som vanlig - klikk "Påmelding".
  2. Innen arrangementet starter får du tilsendt en lenke på e-post fra NITO. Lenken gir deg tilgang til streamen.
  3. Arrangementet starter til oppsatt tid. 

Koble deg gjerne på i god tid for å kontrollere at alt virker.

Foto: Torbjørn Kjosvold/ForsvaretEirik Kristoffersen

Eirik J. Kristoffersen er general og Norges forsvarssjef fra august 2020. I ung alder tjenestegjorde han i FN-styrken i Libanon og i Fjernoppklaringseskadronen. Det meste av karrieren har han jobbet i Forsvarets spesialkommando (FSK), der han gjennomførte spesialjegeropptaket i 1999 og avsluttet som sjef i 2014. Kristoffersen har også vært sjef for Heimevernet og Hæren.

Han er dekorert med krigskorset med sverd for sitt lederskap under operasjoner i Afghanistan. I 2014 fikk Eirik Kristoffersen Forsvarets likestillingspris, blant annet for å ha vært en pådriver for å opprette en egen jegertropp for kvinner i FSK.

Andre kurs i ledelse og økonomi