Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Innkjøpsskolen + Bærekraftskolen (SOA Bærekraft)

Vil du lære om innkjøp og sertifisere deg som innkjøper med etterlengtet kompetanse i bærekraft?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler

Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema

Loading

Arbeidsgiver

Loading

Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Loading

Faktura sendes til

Fakturaadresse

Annen fakturamottaker

Loading
* Påkrevd felt

NITO tilbyr en unik kurspakke for deg som ønsker å heve kompetansen din innen innkjøp. Kurspakken består av Innkjøpsskolen som gir deg et solid grunnlag for å lykkes med alle typer innkjøp i privat eller offentlig virksomhet og Bærerkaftskolen som gir deg kunnskapen du trenger for å bli SOA Bærekraft-sertifisert. En sertifisering som gir deg ettertraktet kompetanse i bærekraftige anskaffelser.

Innkjøpsskolen 

Kurset har som mål å gjøre deg trygg med innkjøp og består av fem moduler som dekker innkjøpsprosessen fra a-å og som sammen gir deg et solid grunnlag for å lykkes med alle typer innkjøp i privat eller offentlig virksomhet.

Kurspensum

Du vil lære om:

 • Innkjøpshjulet
 • Grunnprinsipper og markedsarbeidet relatert til innkjøp
 • Prosesser for utarbeidelse av forespørsler, konkurransegrunnlag, evaluere mottatte tilbud og forhandlinger
 • Rutiner og systemer som ivaretar implementering av innkjøpsavtalen
 • Oppfølging i innkjøpsprosesser

Avslutningsvis får du en test, slik at du kan sikre at du har fått med deg den viktigste kunnskapen om innkjøp.

Et praktisk rettet kurs

Kurset er praktisk rettet i den forstand at det fungerer som en profesjonell og effektiv opplæring i innkjøpsprosessen og ved at du får kunnskap og verktøy som fører til bedre innkjøp dersom de tas i bruk. I tillegg kan kurset med fordel brukes som et oppslagsverk og jobbstøtte, noe som gir trygghet og mot til å lede innkjøpsprosesser.

Bærekraftskolen (SOA Bærekraft)

Kurset gir deg kompetansen du trenger for å gjøre bærekraftige anskaffelser, en ettertraktet kompetanse i dagens samfunn. Sertifiseringsordningen tar for seg temaene klima og miljø, arbeidslivskriminalitet, sosialt ansvar og andre samfunnshensyn.

Kurspensum

Nettkurset består av fire moduler:

 • Klima og miljø
 • Arbeidslivskriminalitet
 • Menneskerettigheter
 • Andre samfunnshensyn

I tillegg får du tilgang til:

 • Podkast
 • Testeksamen
Læringsubytte

Kurset er utviklet med utgangspunkt i DFØ sin fagplan som danner utgangspunkt for kravene som ligger til grunn for seritifiseringsordningen SOA Bærekraft.

Du lærer hva en innkjøper skal kunne for å gjennomføre en anskaffelse som reduserer skadelig miljøpåvirkning og fremmer klimavennlige løsninger, ivareta krav til lønns- og arbeidsvilkår, og ta sosialt ansvar gjennom å ivareta menneskerettigheter i leverandørkjeden.

Usikker på hvilket innkjøpskurs som passer for deg?

Du kan lese mer om Innkjøpsskolen og Bærekraftskolen, og velge om du ønsker å kjøpe et av kursene separat eller begge som en pakkeløsning.

Se full oversikt over NITOs innkjøpskurs

NITO tilbyr flere kurs og -pakker innen innkjøp:

Innkjøpsskolen: Dette kurset er for deg som har behov for grunnleggende innkjøpskompetanse og/eller ønsker å bli tryggere i din rolle som innkjøper, enten du jobber i privat næringsliv eller med offentlige anskaffelser.

Sertifiseringskurs i offentlige anskaffelser (SOA Basis): Dette kurset er for deg som allerede kjenner godt til innkjøpsrutiner og – arbeid, men som ønsker å bli sertifisert i offentlige anskaffelser (SOA Basis).

Innkjøpsskolen + SOA Basis: Denne kurspakken er for deg som har behov for generell innkjøpskompetanse og samtidig ønsker en sertifisering innen offentlige anskaffelser.

Bærekraftsskolen (SOA Bærekraft): Dette kurset er for deg som jobber med innkjøp og ønsker å heve din kompetanse og bli sertifisert innen bærekraftige anskaffelser, enten du jobber i privat næringsliv eller med offentlige anskaffelser. 

Sertifiseringskurs i SOA Basis og SOA Bærekraft: Denne kurspakken gir deg innkjøpskompetansen du trenger for å sertifisere deg både i offentlige anskaffelser (SOA Basis) og som innkjøper med høy kompetanse innen bærekraft (SOA Bærekraft).

Innkjøpsskolen + Bærekraftskolen (SOA Bærekraft): Denne kurspakken er for deg som har behov for generell kompetanse i innkjøp, og som ønsker å bygge på med kompetanse innen bærekraftige anskaffelser.

Gjennomføringstid og praktisk informasjon

Estimert gjennomføringstid er ca. 25-30 timer. Du får tilgang til kurspakken innen to virkedager, har full tilgang til kursene i tolv måneder og kan ta kurset i ditt tempo. Kursene består av videoer, tekst og oppgaver. 

Når du har fullført Bærekjøpsskolen melder du deg selv opp til SOA Bærekraft sertifiseringstest hos norsktest.no. Sertifiseringstesten koster kr. 1765 og kommer i tillegg til kursavgiften.

Hos NITO får du kursbevis

Når du har fullført kurset får du tilsendt kursbevis som beskriver hva du har lært i kurset. Kursbeviset kan deles på LinkedIn hvis ønskelig. 

Frida Basma

Frida Basma

Rådgiver

Har du innspill til kurs? Send en mail til

Avbestillingsregler for nettkurs

Kostnadsfri avbestilling er mulig fram til tilgang er sendt til deltaker. Etter at tilgang er sendt må deltaker betale full avgift ved avbestilling. 

Kurs innen miljø, klima og bygg