Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Sertifiseringskurs i SOA Basis + SOA Bærekraft

Ønsker du en sertifisering i både offentlige anskaffelser og bærekraftige innkjøp?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler

Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema

Loading

Arbeidsgiver

Loading

Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Loading

Faktura sendes til

Fakturaadresse

Annen fakturamottaker

Loading
* Påkrevd felt

NITO tilbyr en unik kurspakke som gir deg kompetansen du trenger for å sertifisere deg i både SOA Basis og SOA Bærekraft. SOA Basis er en sertifisering i offentlige anskaffelser, og SOA Bærekaft er en sertifisering som gir deg ettertraktet kompetanse i bærekraftige anskaffelser.

Hvorfor sertifisering i SOA Basis?

Regelverket om offentlige anskaffelser er omfattende, og har til dels detaljerte regler for hvordan offentlige oppdragsgivere skal gå fram når de skal inngå kontrakter. Som en innkjøper i offentlig sektor kan man derfor møte på mange utfordringer.

Kurset tar for seg loven og den mest brukte forskriften, anskaffelsesforskriften. Ved å være SOA Basis-sertifisert kan du være trygg på at du utfører innkjøp innenfor rammen av gjeldende lover og regler.

Hvorfor sertifisering i SOA Bærekraft?

Mange i innkjøps-Norge opplever at de ikke har den kompetansen som skal til for å sikre bærekraftige anskaffelser i egen organisasjon. En nasjonal sertifisering i SOA Bærekraft er en unik mulighet til å løfte din kompetanse.

Ved å være SOA Bærekraft-sertifisert vet du hva du som innkjøper skal kunne for å gjennomføre en anskaffelse som reduserer skadelig miljøpåvirkning og fremmer klimavennlige løsninger, ivareta krav til lønns- og arbeidsvilkår, og ta sosialt ansvar gjennom å ivareta menneskerettigheter i leverandørkjeden.

Usikker på hvilket innkjøpskurs som passer for deg?

Du kan lese mer om SOA Bærekraft og SOA Basis, og velge om du ønsker å kjøpe kursene separat eller begge som en pakkeløsning.

Se full oversikt over NITOs innkjøpskurs

NITO tilbyr flere kurs og -pakker innen innkjøp:

Innkjøpsskolen: Dette kurset er for deg som har behov for grunnleggende innkjøpskompetanse og/eller ønsker å bli tryggere i din rolle som innkjøper, enten du jobber i privat næringsliv eller med offentlige anskaffelser.

Sertifiseringskurs i offentlige anskaffelser (SOA Basis): Dette kurset er for deg som allerede kjenner godt til innkjøpsrutiner og – arbeid, men som ønsker å bli sertifisert i offentlige anskaffelser (SOA Basis).

Innkjøpsskolen + SOA Basis: Denne kurspakken er for deg som har behov for generell innkjøpskompetanse og samtidig ønsker en sertifisering innen offentlige anskaffelser.

Bærekraftsskolen (SOA Bærekraft): Dette kurset er for deg som jobber med innkjøp og ønsker å heve din kompetanse og bli sertifisert innen bærekraftige anskaffelser, enten du jobber i privat næringsliv eller med offentlige anskaffelser. 

Sertifiseringskurs i SOA Basis og SOA Bærekraft: Denne kurspakken gir deg innkjøpskompetansen du trenger for å sertifisere deg både i offentlige anskaffelser (SOA Basis) og som innkjøper med høy kompetanse innen bærekraft (SOA Bærekraft).

Innkjøpsskolen + Bærekraftskolen (SOA Bærekraft): Denne kurspakken er for deg som har behov for generell kompetanse i innkjøp, og som ønsker å bygge på med kompetanse innen bærekraftige anskaffelser.

Gjennomføringstid og praktisk informasjon

Begge kursene er utviklet med utgangspunkt i DFØ sin fagplan som danner utgangspunkt for kravene som ligger til grunn for seritifiseringsordningene SOA Basis og SOA Bærekraft.

SOA Basis har gjennomføringtid på ca. 2-3 timer, og SOA Bærekraft på ca. 15-20 timer. Du får tilgang til nettkursene innen to virkedager og har tilgang til kursene i tolv måneder, slik at du kan ta kursene i ditt tempo. Inventura er faglig ansvarlig for kurset som består av videoer, tekst og oppgaver. 

Når du har fullført kursene melder du deg selv opp til SOA Basis og SOA Bærekraft sertifiseringstest hos norsktest.no. Sertifiseringstestene koster kr. 1765 og kommer i tillegg til kursavgiften.

Hos NITO får du kursbevis

Når du har fullført kurset får du tilsendt kursbevis som beskriver hva du har lært i kurset. Kursbeviset kan deles på LinkedIn hvis ønskelig. 

Frida Basma

Frida Basma

Rådgiver

Avbestillingsregler for nettkurs

Kostnadsfri avbestilling er mulig fram til tilgang er sendt til deltaker. Etter at tilgang er sendt må deltaker betale full avgift ved avbestilling. 

Har du innspill til kurs? Send en mail til

Kurs innen miljø, klima og bygg