Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Innkjøpsskolen + Sertifiseringskurs i offentlige anskaffelser (SOA Basis)

Vil du lære om innkjøp og bli sertifisert i offentlige anskaffelser?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler

Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema

Loading

Arbeidsgiver

Loading

Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Loading

Faktura sendes til

Fakturaadresse

Annen fakturamottaker

Loading* Påkrevd felt

NITO tilbyr en unik kurspakke for deg som ønsker å heve kompetansen din innen innkjøp. Kurspakken består av Innkjøpsskolen som gir deg et solid grunnlag for å lykkes med alle typer innkjøp i privat eller offentlig virksomhet og Sertifiseringskurs i offentlige anskaffelser som gir deg kunnskapen du trenger for å bli SOA Basis-sertifisert. 

Innkjøpsskolen

Kurset har som mål å gjøre deg trygg med innkjøp og består av fem moduler som dekker innkjøpsprosessen fra a-å og som sammen gir deg et solid grunnlag for å lykkes med alle typer innkjøp i privat eller offentlig virksomhet.

Kurspensum
 • Innkjøpshjulet
 • Grunnprinsipper og markedsarbeidet relatert til innkjøp
 • Prosesser for utarbeidelse av forespørsler, konkurransegrunnlag, evaluere mottatte tilbud og forhandlinger
 • Rutiner og systemer som ivaretar implementering av innkjøpsavtalen
 • Oppfølging i innkjøpsprosesser

Avslutningsvis får du en test, slik at du kan sikre at du har fått med deg den viktigste kunnskapen om innkjøp.

Et praktisk rettet kurs

Kurset er praktisk rettet i den forstand at det fungerer som en profesjonell og effektiv opplæring i innkjøpsprosessen og ved at du får kunnskap og verktøy som fører til bedre innkjøp dersom de tas i bruk. I tillegg kan kurset med fordel brukes som et oppslagsverk og jobbstøtte, noe som gir trygghet og mot til å lede innkjøpsprosesser.

SOA Basis

Regelverket om offentlige anskaffelser er omfattende. Som innkjøper i offentlig sektor er det avgjørende at man er kjent med regelverket og vet hvordan man gjennomfører innkjøp i henhold til lover og regler. Dette kurset tar for seg loven og den mest brukte forskriften, anskaffelsesforskriften og lærer deg det du trenger å vite.

Kurspensum
 • Relevant lovverk
 • Anskaffelses-prosesser
 • Rammeavtaler
 • Grunnlag for konkurransen
 • Kunngjøringsregler
 • Frister
 • Gjennomføring av konkurransen
 • Avklaringer
 • Avslutning av konkurransen
 • Samfunnsansvar
Fordeler med å være SOA Basis sertifisert

Nettkurset er basert på DFØs fagplan for offentlige anskaffelser og forbereder deg til sertifiseringseksamen i SOA Basis som du gjennomfører hos Norsk Test. Ved å være SOA Basis sertifisert kan du være trygg på at du utfører innkjøp innenfor rammen av gjeldende lover og regler. 

Usikker på hvilket innkjøpskurs som passer for deg?

Du kan lese mer om Innkjøpsskolen og Sertifiseringskurs i offentlige anskaffelser, og velge om du ønsker å kjøpe kursene separat eller begge som en pakkeløsning.

Se full oversikt over NITOs innkjøpskurs

NITO tilbyr flere kurs og -pakker innen innkjøp:

Innkjøpsskolen: Dette kurset er for deg som har behov for grunnleggende innkjøpskompetanse og/eller ønsker å bli tryggere i din rolle som innkjøper, enten du jobber i privat næringsliv eller med offentlige anskaffelser.

Sertifiseringskurs i offentlige anskaffelser (SOA Basis): Dette kurset er for deg som allerede kjenner godt til innkjøpsrutiner og – arbeid, men som ønsker å bli sertifisert i offentlige anskaffelser (SOA Basis).

Innkjøpsskolen + SOA Basis: Denne kurspakken er for deg som har behov for generell innkjøpskompetanse og samtidig ønsker en sertifisering innen offentlige anskaffelser.

Bærekraftsskolen (SOA Bærekraft): Dette kurset er for deg som jobber med innkjøp og ønsker å heve din kompetanse og bli sertifisert innen bærekraftige anskaffelser, enten du jobber i privat næringsliv eller med offentlige anskaffelser. 

Sertifiseringskurs i SOA Basis og SOA Bærekraft: Denne kurspakken gir deg innkjøpskompetansen du trenger for å sertifisere deg både i offentlige anskaffelser (SOA Basis) og som innkjøper med høy kompetanse innen bærekraft (SOA Bærekraft).

Innkjøpsskolen + Bærekraftskolen (SOA Bærekraft): Denne kurspakken er for deg som har behov for generell kompetanse i innkjøp, og som ønsker å bygge på med kompetanse innen bærekraftige anskaffelser.

Gjennomføringstid og praktisk informasjon

Estimert gjennomføringstid er ca. 10-15 timer. Du får tilgang til kurspakken innen to virkedager, har full tilgang til kursene i tolv måneder og kan ta kurset i ditt tempo. Kursene består av videoer, tekst og oppgaver. 

Når du har fullført Sertifiseringskurs i offentlige anskaffelser (SOA Basis) melder du deg selv opp til SOA Basis sertifiseringstest hos norsktest.no. Sertifiseringstesten koster kr. 1765 og kommer i tillegg til kursavgiften.

Hos NITO får du kursbevis

Når du har fullført kurset får du tilsendt kursbevis som beskriver hva du har lært i kurset. Kursbeviset kan deles på LinkedIn hvis ønskelig. 

Frida Basma

Frida Basma

Rådgiver

Avbestillingsregler for nettkurs

Kostnadsfri avbestilling er mulig fram til tilgang er sendt til deltaker. Etter at tilgang er sendt må deltaker betale full avgift ved avbestilling. 

Har du innspill til kurs? Send en mail til

Aktuelle fagkurs