Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Sertifiseringskurs i offentlige anskaffelser (SOA Basis)

Ønsker du å bli sertifisert i offentlige anskaffelser?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler

Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema

Loading

Arbeidsgiver

Loading

Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Loading

Faktura sendes til

Fakturaadresse

Annen fakturamottaker

Loading* Påkrevd felt

Nettkurset er basert på DFØs fagplan for offentlige anskaffelser og forbereder deg til sertifiseringseksamen i SOA BASIS som du gjennomfører hos Norsk Test.

Et omfattende regelverk

Regelverket om offentlige anskaffelser er omfattende, og har til dels detaljerte regler for hvordan offentlige oppdragsgivere skal gå fram når de skal inngå kontrakter. Som en innkjøper i offentlig sektor kan man derfor møte på mange utfordringer.

Det er avgjørende at man er kjent med regelverket og vet hvordan man gjennomfører innkjøp i henhold til lover og regler. Dette kurset tar for seg loven og den mest brukte forskriften, anskaffelsesforskriften.

Fordeler med å være sertifisert

Ved å være SOA Basis-sertifisert kan du være trygg på at du utfører innkjøp innenfor rammen av gjeldende lover og regler.  Vi gir deg kunnskapen du trenger i kurset. Du vil lære om:

  • Relevant lovverk
  • Anskaffelses-prosesser
  • Rammeavtaler
  • Grunnlag for konkurransen
  • Kunngjøringsregler
  • Frister
  • Gjennomføring av konkurransen
  • Avklaringer
  • Avslutning av konkurransen
  • Samfunnsansvar

Gjennomføringstid og praktisk informasjon

Estimert gjennomføringstid er ca. 2-3 timer. Du får tilgang til kurset innen to virkedager og har full tilgang til kurset i tolv måneder. Kurset består av videoer, oppgaver og spørsmål.

Kurset forbereder deg og styrker din kompetanse i forkant av SOA Basis sertifiseringstesten. Når du har fullført kurset melder du deg selv opp til SOA Basis sertifiseringstest hos norsktest.no. Sertifiseringstesten koster kr. 1765 og kommer i tillegg til kursavgiften.

Se full oversikt over NITOs innkjøpskurs

NITO tilbyr flere kurs og -pakker innen innkjøp:

Innkjøpsskolen: Dette kurset er for deg som har behov for grunnleggende innkjøpskompetanse og/eller ønsker å bli tryggere i din rolle som innkjøper, enten du jobber i privat næringsliv eller med offentlige anskaffelser.

Sertifiseringskurs i offentlige anskaffelser (SOA Basis): Dette kurset er for deg som allerede kjenner godt til innkjøpsrutiner og – arbeid, men som ønsker å bli sertifisert i offentlige anskaffelser (SOA Basis).

Innkjøpsskolen + SOA Basis: Denne kurspakken er for deg som har behov for generell innkjøpskompetanse og samtidig ønsker en sertifisering innen offentlige anskaffelser.

Bærekraftsskolen (SOA Bærekraft): Dette kurset er for deg som jobber med innkjøp og ønsker å heve din kompetanse og bli sertifisert innen bærekraftige anskaffelser, enten du jobber i privat næringsliv eller med offentlige anskaffelser. 

Sertifiseringskurs i SOA Basis og SOA Bærekraft: Denne kurspakken gir deg innkjøpskompetansen du trenger for å sertifisere deg både i offentlige anskaffelser (SOA Basis) og som innkjøper med høy kompetanse innen bærekraft (SOA Bærekraft).

Innkjøpsskolen + Bærekraftskolen (SOA Bærekraft): Denne kurspakken er for deg som har behov for generell kompetanse i innkjøp, og som ønsker å bygge på med kompetanse innen bærekraftige anskaffelser.

Hos NITO får du kursbevis 

Når du har fullført kurset får du tilsendt kursbevis som beskriver hva du har lært i kurset. Du kan dele kursbeviset på Linkedin om du ønsker.

Frida Basma

Frida Basma

Rådgiver

Avbestillingsregler for nettkurs

Kostnadsfri avbestilling er mulig fram til tilgang er sendt til deltaker. Etter at tilgang er sendt må deltaker betale full avgift ved avbestilling. 

Har du innspill til kurs? Send en mail til

Aktuelle fagkurs