At han valgte å bli ingeniør var litt tilfeldig. Men, det er interessen i realfag og teknologi Opedal finner spennende.

- Det var derfor jeg begynte på ingeniørstudiene i sin tid. Musiker var det jeg ville bli, men var nok ikke flink nok til det, sier han og smiler.

Stolt NITO-medlem

På spørsmål om hvorfor forsikringsdirektøren er medlem i NITO og hva han synes om organisasjonen svarer han:

- Det er min fagforening fra tidligere. Jeg synes foreningen er både framtidsretta og tilbyr gode kurs, opplæring og ikke minst nettverk. NITO er en god organisasjon å være med i.

Selv om han har lagt ingeniøryrket bak seg og i dag er direktør for Tryg Forsikring i Norge, er NITO fortsatt hans fagforening.

- Hva har du tatt med deg fra ingeniørstudiene inn i rollen du har i dag?

- Jeg blir noen ganger beskylt for å være "ingeniøraktig". Det tar jeg egentlig som et positivt tegn. Det å kunne analysere ting, og være grundig har jeg stor nytte og glede av.

- Hva er det beste med jobben din i dag?

- Det er veldig spennende å få jobbe med en stor organisasjon som Tryg. Jeg er omringet av mange flinke folk og det er stor fart hele tiden. Det liker jeg veldig godt.

Framtidsretta utdannelse

- Hvorfor bør flere velge et ingeniøryrke?

- Det må være en veldig framtidsretta utdannelse. Det er ingen tvil om at vi trenger teknologer. Det er en enorm utvikling i alle bransjer, så jeg tenker at dersom man skal ha en sikker og spennende jobb i framtida bør man velge ingeniøryrket, avslutter han.