Gå til innhold
Mann i bunad på strand. Foto Colorbox
Sørg for at bunaden din er tilstrekkelig forsikret. NITO Innboforsikring dekker bunaden. Vurder i tillegg en verdigjenstandforsikring. Foto: Colourbox
Medlemsfordeler

Velg innboforsikring som forsikrer bunaden, kofta eller festdrakten

I Norge finnes det over 2,5 millioner bunader. NITO Innboforsikring hjelper deg om bunaden blir ødelagt. Men du bør også vurdere å ha en egen verdigjenstandsforsikring på bunaden.

Velg en innboforsikring som dekker bunaden din.Kjøp innboforsikring

Halvparten av Norges befolkning har en bunad eller et annen folkedrakt liggende hjemme. En bunad kan fort koste et sted mellom 30.000 og 60.000 kroner, alt etter hvor mye sølvtøy du har på festplagget. Da er det godt å vite at NITO Innboforsikring også gjelder bunaden din. 

  • Innboforsikringen dekker alle skader, også på bunad, som skyldes innbrudd, brann og vann i hjemmet.
  • Bunaden er i tillegg dekket for uhellskader i hjemmet inntil forsikringssummen på NITO Innboforsikring.
  • Utenfor hjemmet er bunaden dekket for uhellskader inntil forsikringssummen – i hele Norden. Utenfor Norden er den dekket med inntil 30.000 kroner.
  • Tyveri av bunad i Norden dekkes med inntil 30.000 kroner.

Skal du ut på tur er det verdt å sette seg inn i hva som dekkes og hva som ikke dekkes. For at du skal være dekket mot selv den minste skade og tyveri, anbefaler NITO at du også tegner en verdigjenstandsforsikring. En vanlig reiseforsikring dekker kun opp til 30.000 kroner for enkeltgjenstander.

Slik reiser du med bunaden din

Bunadsforsikring, en verdigjenstandsforsikring, gir ekstra trygghet

Skulle du miste bunadssølvet eller om sølvet faller av bunaden, er dette ikke inkludert i NITO Innboforsikring. Det er smart å kjøpe en egen verdigjenstands­forsikring for bunaden, noen vil kalle det bunadsforsikring. Denne typen forsikring dekker alle plutselige og uforutsette skader. Det kan være flekker som ikke går bort, svimerker, rifter og sølv som faller av og blir borte i folkevrimmelen. På folkemunne er denne forsikringen gjerne omtalt som "tabbeforsikring".

Verdigjenstandforsikring kan hjelpe deg når bunaden er skadet eller blitt stjålet

Fordeler med NITO Innboforsikring

Forsikringen er tilpasset NITOs medlemmer, den har Trygs beste dekninger og forsikringsvilkår til en meget gunstig pris.

Kjøp NITO Innboforsikring

Kjøp NITO Innboforsikring - student

Det lønner seg med gode medlemsfordeler når store verdier står på spill.

Se alle dine medlemsfordeler

Bli medlem i NITO

Er du riktig forsikret? Få en gjennomgang av dine forsikringer

Opplysningene du registrerer lagres og benyttes kun for at NITO eller Tryg Forsikring kan følge opp din henvendelse. Se NITOs personvernerklæring for mer informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger.

NITOs forsikringssenter

Forsikringssenter_smalt.jpg

Publisert: Sist oppdatert: