Arendalsuka er tilbake etter en pandemipause i 2020. NITO har hatt flere arrangementer og president Trond Markussen og visepresident Kjetil Lein har deltatt i panelsamtaler i arrangementer i regi av andre.

Stort mangfold

Markussen er godt fornøyd med dagene i sørlandsbyen. Både muligheten til å treffe folk og til å delta på spennende møter og arrangementer.

IMG_5729.JPEG- Det fascinerende hvor stort mangfoldet er, både av organisasjoner og temaer for møter og arrangementer. Det er møter å delta på for enhver smak. For egne del har jeg prioritert det som handler om kompetanse, det organiserte arbeidslivet, teknologi og klima. 

Klima, miljø, kompetanse og industribygging er temaer som går igjen.

- Det er bra, midt i matfatet for ingeniører og teknologer. Det har vært stinn brakke og lange køer til disse møtene, sier Markussen.

Fulle hus

NITO hadde to møter på programmet. Den norske arbeidslivsmodellens møte med det nye arbeidslivet ble satt på dagsorden sammen med Finansforbundet.

IMG_5737.JPEG

- Harald Eia innledet med et fyrverkeri av et foredrag om det norske velferdssamfunnet og fagbevegelsens betydning. Det ble stinn brakke og dessverre en lang kø av folk det ikke var plass til. Vi avsluttet med en samtale mellom leder i Finansforbundet og meg, og hvordan vi skal få flere til å slutte opp om det organiserte arbeidslivet, sier Markussen.

Les om Eias foredrag her.

Sammen med Finansforbundet og Negotia hadde NITO også et møte om kunstig intelligens på arbeidsplassen. Også der ble det fullt og mange fulgte arrangementet via stream.

- Når møtene blir fulle har det vært nyttig at arrangementene også streames slik at de som ikke har fått plass kan delta. Dette har også vært en god mulighet for de som ikke har vært i Arendal, tema av interesse har man hatt anledning til å følge på stream fra hele landet. Det utvider Arendalsuka på en flott måte, avslutter Markussen.

Les mer om NITOs politikk.