Når han ikke er ute og sanker nasjonale og internasjonale priser, for topp tre leder-talenter i Europa, jobber han ved Trimble Solutions Sandvika AS. Der er han foredragsholder, global software specialist – programvarespesialist og Product Manager innen infrastruktur- og samferdselsprosjektering, anlegg og drift. En arbeidsplass han skryter uhemmet av.

- Den beste delen er helt klart å få jobbe med verdensledende personer innen prosjektering, programvareutvikling og kreative løsninger. Det er en fleksibel jobb og åpner opp for oppdrag og jobbreiser både i Norge og utlandet, sier Hedly med et stort smil.

Givende arbeidshverdag

Arbeidsoppgavene hans, forklarer Hedly, består i stor grad av å lede og utvikle smarte løsninger for å effektivisere arbeidet med å bygge mer vei og jernbane for pengene, digitalisere samhandling i realtid, redusere planleggingstiden og risiko, samt å minimere CO2 utslipp.

Magnus utenfor jobb.jpg
Magnus Hedly skryter gjerne av jobben sin. (Foto: Privat)

Et av eksemplene han drar fram er E18 på Sør-Østlandet, som har vært med på å halvere planleggingstiden for infrastruktur.

Et annet eksempel er verdenshistoriens lengste jernbaneprosjekt som omhandler planlegging av opptil 40.000 kilometer i Afrika hvor hensyn til klima, miljø, bærekraft og dyreliv blir analysert med algoritmer i programmet Quantm som reduserer planleggingen med flere tiår ved å evaluere alle optimale linjevalg i en og samme analyse.

- Det er utrolig inspirerende å få være med på den teknologiske utviklingen. Grønne løsninger, bærekraftig utvikling og smarte transportsystemer er hete temaer om dagen. Her er Norge verdensledende i løsninger, nysatsing og resultater. Det gjør det både givende og spennende å bli med på denne omstillinga, sier han.

Stolt NITO-medlem

Som medlem i NITO skal du oppleve en ekstra trygghet i din arbeidssituasjon gjennom dine medlemsfordeler. I usikre tider er det godt å ha en fagorganisasjon å støtte seg på. Som NITO-medlem får du hjelp og trygghet, enten du allerede er rammet av nedbemanning eller permittering, eller ønsker å ta forholdsregler for framtida.

For Hedly har det vært nettopp dette, og litt ekstra som gjør han stolt av å være medlem av Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer.

- Jeg ble medlem som student da jeg studerte byggingeniør ved OsloMet. Det som fattet interessen min da var de gode forsikringene og de sosiale aktivitetene.

- Nå som jeg har kommet ut i arbeidslivet er kursene NITO tilbyr lærerike, spesielt kurset «kunsten å overtale» kan anbefales. Fagnettverkene og tryggheten en fagorganisasjon gir deg i arbeidslivet, gjør at jeg er medlem, forteller Hedly.

- Hvorfor skal andre bli NITO-medlem?

- Nettopp av disse grunnene, svarer han. I tillegg er det nyttig informasjon på nettsidene, du får raskt hjelp og muligheten til å komme i kontakt med andre inne samme fagområde.

Lyst til å være med i et fagutvalg?

Fagutvalgene gir innspill i utviklingen av faglige tilbud og fagpolitiske saker. Fagutvalget er tilknyttet et spesifikt fagnettverk og er viktige stemmer for denne gruppen medlemmer.

Bli med og bidra!

Framtida trenger ingeniører

Norge trenger ingeniører og teknologer som tenker langsiktig og utfordrer det eksisterende, og har den rette kompetansen til å møte framtidas behov. Hvilken rolle mener så Hedly en ingeniør har i framtida?

-  Som ingeniør bidrar du til å gjøre verden til et bedre sted. Du sitter i førersetet for den teknologiske utviklingen og vil dermed ha en stor påvirkningskraft på veien vi går. Særlig med tanke på digitalisering, effektivisering og et mer bærekraftig samfunn, mener Hedly.

På spørsmål om hva han vil si til de som tenker å utdanne seg innen ingeniørfaget, men ikke er helt sikker er svaret klart:

- Jeg har ikke angret et sekund, studiet er spennende, jobbmulighetene er uendelige, lønnen er god. Er du medlem i NITO, har du alle forutsetninger for å lykkes med studiet og i en superspennende hverdag.

- Bransjen trenger nye, smarte ingeniører, også flere jenter. Vær nysgjerrig og tenk utenfor boksen.

Avslutningsvis anbefaler Hedly å jobbe tett med bransjen og ny teknologi, kan du programmer kan du gå rett inn i en bedrift og bidra med kunnskap og lederegenskaper fra dag én.