Når 29-åringen fra Oslo ikke er ute og sanker nasjonale og internasjonale priser, forøvrig nylig topp tre leder talenter i Europa, jobber han ved Trimble Solutions Sandvika AS som foredragsholder, global software specialist – programvarespesialist og Product Manager innen infrastruktur- og samferdselsprosjektering, anlegg og drift. En arbeidsplass han skryter uhemmet av.

- Den beste delen er helt klart å få jobbe med verdensledende personer innen prosjektering, programvareutvikling og kreative løsninger. Det er en fleksibel jobb og åpner opp for oppdrag og jobbreiser både i Norge og utlandet, sier han med et stort smil.

Givende arbeidshverdag

Arbeidsoppgavene hans, forklarer Hedly, består i stor grad av å lede og utvikle smarte løsninger for å effektivisere arbeidet med å bygge mer vei og jernbane for pengene, digitalisere samhandling i realtid, redusere planleggingstiden og risiko, samt å minimere CO2 utslipp.

Magnus utenfor jobb.jpg
Magnus Hedly skryter gjerne av jobben sin. (Foto: Privat)

Et av eksemplene han drar fram er E18 på Sør-Østlandet, som har vært med på å halvere planleggingstiden for infrastruktur.

Et annet eksempel er verdenshistoriens lengste jernbaneprosjekt som omhandler planlegging av opptil 40.000 kilometer i Afrika hvor hensyn til klima, miljø, bærekraft og dyreliv blir analysert med algoritmer i programmet Quantm som reduserer planleggingen med flere tiår ved å evaluere alle optimale linjevalg i en og samme analyse.

- Det er utrolig inspirerende å få være med på den teknologiske utviklingen. Grønne løsninger, bærekraftig utvikling og smarte transportsystemer er hete temaer om dagen. Her er Norge verdensledende i løsninger, nysatsing og resultater. Det gjør det både givende og spennende å bli med på denne omstillinga, sier han.

Stolt NITO-medlem

Som medlem i NITO skal du oppleve en ekstra trygghet i din arbeidssituasjon gjennom dine medlemsfordeler. I usikre tider er det godt å ha en fagorganisasjon å støtte seg på. Som NITO-medlem får du hjelp og trygghet, enten du allerede er rammet av nedbemanning eller permittering, eller ønsker å ta forholdsregler for framtida.

For Hedly har det vært nettopp dette, og litt ekstra som gjør han stolt av å være medlem av Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer.

- Jeg ble medlem som student da jeg studerte byggingeniør ved OsloMet. Det som fattet interessen min da var de gode forsikringene og de sosiale aktivitetene.

- Nå som jeg har kommet ut i arbeidslivet er kursene NITO tilbyr lærerike, spesielt kurset «kunsten å overtale» kan anbefales. Fagnettverkene og tryggheten en fagorganisasjon gir deg i arbeidslivet, gjør at jeg er medlem, forteller Hedly.

- Hvorfor skal andre bli NITO-medlem?

- Nettopp av disse grunnene, svarer han. I tillegg er det nyttig informasjon på nettsidene, du får raskt hjelp og muligheten til å komme i kontakt med andre inne samme fagområde.

Framtida trenger ingeniører

Norge trenger ingeniører og teknologer som tenker langsiktig og utfordrer det eksisterende, og har den rette kompetansen til å møte framtidas behov. Hvilken rolle mener så Hedly en ingeniør har i framtida?

-  Som ingeniør bidrar du til å gjøre verden til et bedre sted. Du sitter i førersetet for den teknologiske utviklingen og vil dermed ha en stor påvirkningskraft på veien vi går. Særlig med tanke på digitalisering, effektivisering og et mer bærekraftig samfunn, mener Hedly.

- Se bare hva koronapandemien har gjort med måten vi har digitalisert oss på med hjemmekontor, skyter han inn.

- Hundrevis av ingeniører jobber i store komplekse prosjekter. Da er det gøy at løsningen vi utvikler som Quadri samhandlingsmodell blir brukt i realtid både for datalagring, kommunikasjon, planlegging og bygging rundt om i hele verden.

På spørsmål om hva han vil si til de som tenker å utdanne seg innen ingeniørfaget, men ikke er helt sikker er svaret klart:

- Har ikke angret et sekund, studiet er spennende, jobbmulighetene er uendelige, lønnen er god. Er du medlem i NITO, har du alle forutsetninger for å lykkes med studiet og i en superspennende hverdag.

- Bransjen trenger nye, smarte ingeniører, også flere jenter. Vær nysgjerrig og tenk utenfor boksen.

Avslutningsvis anbefaler Hedly å jobbe tett med bransjen og ny teknologi, kan du programmer kan du gå rett inn i en bedrift og bidra med kunnskap og lederegenskaper fra dag én.