Standarden på hyttene i Norge blir stadig bedre. Mange fritidsboliger har tilnærmet lik standard som boligene våre. Også hyttene blir mer teknologiske, de fylles stadig med mer elektronikk og annet verdifullt innbo. Er fritidsboligen nær sjøen, har du kanskje også ekstra utstyr og verdier knyttet til fritidsbåt og andre sjøaktiviteter.

De fleste vet at man bør ha innboforsikring også på hytta. Sørg for å sette deg inn i hva forsikringen faktisk dekker. NITO har fremforhandlet en egen innboforsikring for fritidsboliger for deg som er NITO-medlem. NITO Innboforsikring Fritidsbolig har blant annet flere dekninger som er unike for medlemmene. Har du i tillegg hytteforsikring hos Tryg blir du kun trukket én egenandel hvis du får en skade som gir erstatning både på innboet og selve fritidsboligen.

NITO Innboforsikring Fritidsbolig til medlemspris

I tillegg til dekning for brann, vann og innbrudd finnes det flere fordeler med å ha NITO Innboforsikring Fritidsbolig. Noen fordeler som kan være aktuelle for deg:

Fritidsbolig i Sverige, Danmark eller Finland?

NITO Innboforsikring Fritidsbolig gjelder også om du har hytte i de andre nordiske landene. Du trenger altså ikke å kjøpe innboforsikring i det enkelte land, men kan forsikre innboet på hytta der med NITO Innboforsikring Fritidsbolig.

Fritidsbåt på hytta

Har du en mindre uforsikret fritidsbåt på hytta vil NITO Innboforsikring Fritidsbolig dekke inntil 20.000 kroner ved brann og tyveri på fritidsbåter opp til 15 fot, og med båtmotor opp til 10HK.

Grill, badestamp og robotgressklipper på hytta

Det kan være mye verdier i utemøbler og løsøre som grill, badestamp og robotgressklipper. Mye penger kan derfor spares på en god forsikring.
NITO Innboforsikring Fritidsbolig dekker blant annet:

  • Robotgressklipper, - dekkes med opptil 40.000 kroner
  • Sykkel,- dekkes med opptil 40.000 kroner
  • Grill og utemøbler dekkes med opptil 40.000 kroner
  • Badestamp som «står løst» dekkes med opptil 40.000 kroner
  • Større badestamper som er fastmontert og tilkoblet vann/strøm omfattes av bygningsforsikringen og ikke NITO Innboforsikring Fritidsbolig. 

Uhell kan inntreffe også på hytta

Uflaks og uhell kan vi alle ha, også når vi er på hytta. Plutselig snubler du i en helle eller en grein og kikkerten, kameraet eller PC’n braker i bakken. Da er det godt å vite at NITO Innboforsikring Fritidsbolig dekker uflaksskader i og utenfor fritidsboligen – uten sumbegrensning.

Utleie av fritidsbolig

Noen velger å leie ut fritidsboligen, da er det greit å vite at forsikringen dekker flere hendelser også i forbindelse med utleie. Med NITO Innboforsikring Fritidsbolig er du dekket for økonomisk tap på inntil 500.000 kroner ved følgende hendelser:

  • Skadeverk på innbo og løsøre utført av leietaker eller leietakers gjester
  • Tyveri og underslag av innbo og løsøre utført av leietaker eller leietakers gjester
  • Erstatning ved tapt husleieinntekt hvis leietaker ikke betaler leie i henhold til leieavtalen
  • Utgifter i forbindelse med utkastelse

Har du ferieleilighet?

Er fritidsboligen en leilighet (borettslag/sameie), vil innboforsikringen også dekke integrerte hvitevarer, glassruter og sanitærporselen. Dette fordi bygningsforsikringen ikke er en individuell forsikring, men en forsikring kjøpt av borettslaget/sameiet.

Smart å samle forsikring på innbo- og fritidsbolig

Velger du å kjøpe NITO Innboforsikring Fritidsbolig og Tryg sin hytteforsikring slipper du unna med kun én egenandel ved skade på både hytte og innbo.