Når sola skinner og føret er bra har du en herlig dag i løypa. Når du kommer fram til en åpen turisthytte, eller vil ta en tur i varmestua i alpinbakken lar man som regel skiene ligge igjen utenfor.

Noen opplever dessverre at skiutstyret har forsvunnet når de kommer ut igjen. Vær bevisst på muligheten for at det kan skje og ta forhåndsregler.

Er du blant dem som har NITO Reiseforsikring kan du få dekket tapet av skiutstyret ditt. Men det er uansett kjedelig om alt utstyret er borte når du skal nyte skiferien.

Kjøp NITO Reiseforsikring

Fem tips som kan bidra til å unngå at skiene blir borte

Tryg er NITOs forsikringspartner og har noen tips til deg: 

  1. Hold skiutstyret under oppsyn. Avtal gjerne med venner at dere kan passe på hverandres utstyr. Sørg for å ha skiutstyret på et trygt sted også om natten. Ikke la skiene stå mot hytteveggen, ha de innendørs eller i en låst bod.

    skihytte foto Karianne Kellerstam.JPG
  2. Lås skiene med skilås, da styrer tyvene unna dine ski. Skilås kan også brukes på tog eller buss.

  3. Splitt skiparene og sett skiene et stykke fra hverandre. Tyver stjeler sjeldent kun én ski, så la det bli vanskelig for dem å finne hele paret.

  4. Merk skiutstyret ditt godt. Med ditt navn og telefonnummer på skiene og stavene blir de mindre attraktiv for videresalg.

  5. Noter produksjonsnumrene på skiutstyret, så blir det enklere å identifisere om utstyret dukker opp hos politiet eller andre som har funnet dem.

Rabatt hos Fjellsport

Husk at om du trenger nytt sportsutstyr så får du som NITO-medlem 25 prosent rabatt på ordinære varer hos fjellsport.no. 

Hent din rabattkode og les mer om rabatten

Kjøp NITO Reiseforsikring