Gå til innhold
Medlemsfordeler

Pass på skiene dine: Slik unngår du at skiene blir stjålet

Ut på tur, aldri sur, er det noe som heter. Men om du er på skitur og skiene dine blir stjålet, er vel sjansen ganske stor for at du blir nettopp sur. Da er det godt å vite at tapet kan bli dekket om du har reiseforsikringen i orden.

skimann listefoto GettyImages.jpg
Hold øye med skiutstyret ditt. Illustrasjonsfoto.

Når sola skinner og føret er bra har du gjerne en herlig dag i skiløypene. Har du kommet fram til en åpen turisthytte, eller vil ta en tur i varmestua i alpinbakken lar man som regel skiene ligge igjen utenfor. Det er «typisk norsk».

I en slik situasjon kan noen dessverre oppleve at skiutstyret har forsvunnet når de kommer ut igjen. Vær bevisst på muligheten for at det kan skje og ta dine forhåndsregler.

Er du blant dem som har NITO Reiseforsikring kan du få dekket tapet av skiutstyret ditt. Men det er uansett kjedelig om alt utstyret er borte når man skal nyte en skiferie.

Fem tips som hindrer tyver i å stjele dine ski og som gjør at du får skiene tilbake

NITO og NITOs forsikringspartner Tryg Forsikring har noen tips til deg: 

  1. Hold skiutstyret under oppsyn. Avtal gjerne med venner at dere kan passe på hverandres utstyr. Sørg for å ha skiutstyret på et trygt sted også om natten. Ikke la skiene stå mot hytteveggen, ha de innendørs eller i en låst bod.

    skihytte foto Karianne Kellerstam.JPG
  2. Lås skiene med skilås, da styrer tyvene unna dine ski. Skilås kan også brukes på tog eller buss.
  3. Splitt skiparene og sett skiene et stykke fra hverandre. Tyver stjeler sjeldent kun én ski, så la det bli vanskelig for dem å finne hele paret.
  4. Merk skiutstyret ditt godt. Med ditt navn og telefonnummer på skiene og stavene blir de mindre attraktiv for videresalg.
  5. Noter produksjonsnumrene på skiutstyret, så blir det enklere å identifisere om utstyret dukker opp hos politiet eller andre som har funnet dem.

Kjøp NITO Reiseforsikring

Er du riktig forsikret? Få en gjennomgang av dine forsikringer

Opplysningene du registrerer lagres og benyttes kun for at NITO eller Tryg Forsikring kan følge opp din henvendelse. Se NITOs personvernerklæring for mer informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger.

NITOs forsikringssenter

Forsikringssenter_smalt.jpg

Aktuelle saker om dine medlemsfordeler

Båt på sjøen. Foto: Shutterstock

Båtferie i sommer

Også i  år blir det norgesferie på de fleste, og mange vil nok bruke mer tid i båt. Ta med deg...