Gå til innhold
Medlemsfordeler

Tryggere norgesferie med NITO Reiseforsikring

Koronapandemien gjør Norge til årets ferieland for de fleste nordmenn. Hva da med reiseforsikring, trenger jeg det? Her er gode råd om reiseforsikring.

norgesferie1.jpg
- Det er ingen grunn til ikke å ha reiseforsikring når du ferierer her hjemme. NITO Reiseforsikring gjelder fra du går ut porten hjemme og dekker alle dagsreiser, også i Norge. 

Trygve brandeggen - kred-Tryg forsikring.jpgTenker du å ta bilferie i Norge har du dekning for tyveri eller innbrudd i bil gjennom de fleste innboforsikringer, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Uforutsette hendelser på ferie

Som alle vet kan det skje uforutsette hendelser på reise, både i utlandet og her hjemme. Da er reiseforsikringen god å ha. Forsinkelse i reiseruten, forsinket bagasje og tyveri eller skadeverk på reisegods er eksempler på skadetilfeller som kan oppstå og føre til merutgifter.

Ved sykehusinnleggelse og hjemtransport vil man også ha rett på erstatning for reiseavbrudd. NITO Reiseforsikring vil gjelder ved slike tilfeller, også når de skjer i Norge.

- Mange vil trolig booke en leiebil i sommer, og da er egenandelen ved skade på eller tyveri av bilen dekket via NITO Reiseforsikring. Avbestilling av reiser som skyldes sykdom dekkes også. Derimot er det i disse tider viktig å påpeke at avbestilling av innenlandsreiser som følge av koronaviruset ikke er omfattet, sier Brandeggen.

Dekker sykdom og hjemtransport

Også på Norgesferien dekker NITO Reiseforsikring nødvendige utgifter som skyldes akutt sykdom eller ulykke. Det kan dreie seg om legehjelp, medisiner eller sykehusopphold. Den dekker også nødvendig hjemtransport dersom du eller noen i din nærmeste familie rammes av plutselig og alvorlig sykdom, ulykke eller død.

Husk som NITO-medlem har du Tryg Legehjelp inkludert i medlemskapet

- Som for alle andre reiser vil man også på reiser i Norge ha dekning for utgifter ved forsinket avgang og forsinket fremmøte, enten det gjelder fly, tog eller annet transportmiddel. Du er også dekket for skade på og tap av personlig reisegods ved for eksempel tyveri, ran og skadeverk og merutgifter som påløper ved forsinket bagasje. I tillegg dekkes tap av billetter, pass og penger, sier Brandeggen.

Når det gjelder reise til utlandet dekker NITO Reiseforsikring avbestilling av utfra UD reiseråd.

Se Trygs nettside om kononaviruset og reiseforsikring

30 prosent rabatt på forsikring

Få god forsikring til god pris. Allerede fra første private skadeforsikring får du 30 prosent rabatt hos Tryg, og får deres fordelsprogram Tryg Pluss med:

  • Tryg Omsorg - ti timer gratis psykologhjelp
  • Tryg Bolighjelp
  • Tryg ID

30 prosent på private skadeforsikringer

Tryg Legehjelp inkludert i ditt NITO-medlemskap

Ring 55179009 og kom i direkte kontakt med godt kvalifiserte sykepleiere

NITO-medlemmer får hjelp av sykepleiere og leger ved behov, 24 timer i døgnet, også når du er i utlandet. Tjenesten er kostnadsfri.

  • Få resept på medisiner, korte sykemeldinger og henvisning til spesialist
  • Spar tid og penger ved å unngå unødige legebesøk
  • Ektefelle/samboer og hjemmeboende barn kan også ringe og få hjelp

Tryg Legehjelp må aktiveres på Min side hos Tryg. Gjør det nå - du vet ikke når du trenger hjelp.

Aktiver Tryg Legehjelp på tryg.no

NB! Har du vært innlogget på Min side hos Tryg tidligere, er tjenesten allerede aktivert.

Aktuelle saker om dine medlemsfordeler

Båt på sjøen. Foto: Shutterstock

Båtferie i sommer

Også i  år blir det norgesferie på de fleste, og mange vil nok bruke mer tid i båt. Ta med deg...